Дузина Рози - Мисля за теб 12 месеца в годината!


    От векове наред, розата е най-предпочитаното цвете сред дамите. Теорийте за символиката на цветове и броя им датират още от Викторианската Ера, когато е създаден така нареченият " Език на Цветята". Още от тогава се смята, че 12 е броят рози в един букет, който е истинско олицетворение на съвършенството.

    Числото 12 съдържа в себе си множество значения и е смятано за най-уравновесеното - числото на реда. То се свързва с изминаването на един пълен цикъл: в годината има 12 месеца, денонощието се състои от два 12 часови цикъла и т.н. Дузината е предпочитано число от дълбока древност. То е често срещано число в много религии, както в библията, така и в гръцката и римската митология. Днес също бива използвано като символ значещ завършеност - 12 учебни години, броя на звездите в знамето на Европейския Съюз, броят на играчите в футболните отбори и т.н. Всички тези аспекти играят роля в значението на една дузина рози.

    Дузината рози се счита за най - романтичния подарък навсякъде по света. 12 рози символизират зараждащата се любов и носят краткото послание "Бъди Моя!" или "Влюбен съм в теб". Две дузини рози говорят за трайни чувства, а три дузини символизират истинска и безрезервна обич и отдаденост.

    12 червени рози са се превърнали в истински, интернационален символ на любовта. Независимо дали е Свети Валентин, Ден на Майката, Рожден ден или какъвто и да е повод, когато количеството рози е една дузина, то прибавя богат мащаб към основното послание. Ето защо изпращането на букет от една дузина рози е предпочитан похват за съобщаване на нашите най-сърдечни чувства, по целия свят!


    GrandRoses® е марка основаваща се на световните тенденции и похвати в букетите от висок клас. Затова и нашите кутии са проектирани да събират идеално именно дузина рози. В малките квадратни кутии истинска безупречност може да бъде постигната точно с една дузина рози, а в големите с до три дузини!

Нашата цел е да не спираме да гоним съвършенството и да го предоставяме на нашите клиенти. Историята и съвременния свят показват, че то се крие зад простото число 12. Защо да не си го подарим?

GrandRoses® Luxury collection

  
    GrandRoses е флористическа компания, специализирана в първокачествено аранжиране на вечни рози по френски стандарт - в луксозни, дизайнерски кутии. Ние предлагаме един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен артикул.