в-к Седмичен Труд: Неувяхващите рози са хит сред луксозните подаръци у насВиолета Генова е родена в София, зодия Стрелец, Завършила е средно специално Образование в Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност "Парково строителство", висше - в Лесотехническия университет, специалност "Ландшафтна архитектура".

Още при избора си на гимназия, специалността "Парково строителство" й се сторила много интересна и същевременно приятна за изучаване. Много бързо заобичала тази материя, а фактът, че професията е рядко срещана, я накарал да продължи да изучава ланшафтна архитектура и в Лесотехническия, който е единствения университет на Балканския полуостров с такава специалност.

"Да можеш да боравиш с уникално красивата природа, да превръщаш безлични места в своеобразни оазиси, носещи на хората един различно чувство на хармония и спокойствие, което едновременно радва всички сетива, е изкуство, което за мен носи истинска удовлетвореност:, признава Виолета.

Затова ландшафтната архитектка е много впечатлена, когато за пръв път вижда този нов метод на аранжиране на цветя в Лондон, включително и дълготрайни рози, които остават свежи повече от една година. Перфекционизмът, съвършенството и стилът, които бликат от тях, я грабват в буквалния смисъл на думата. Дотогава тя не е фен на букетите или по-скоро на стандартните букети, които се предлагат у нас. Но хората, с които се среща, са превърнали едно толкова обикновено нещо в нещо крайно специално и успяват да я накарат моментално да пожелае да има луксозна кутия с цветя на масичката си за кафе всеки ден. Тогава още е студентка и веднага се консултира с няколко нейни преподаватели, които много харесват идеята и потвърждават, че това категорично има място на нашия пазар.

"За мен е истинско удоволствие да създавам нещо толкова специално, и в нашата компания постоянно се стараем да достигаме качеството и перфекционизма на световните марки в тази сфера. Щастлива съм, че вече и у нас хората могат да се докоснат до автентичността и оригиналността на един такъв продукт, защото българския потребител заслужава първо качество във всяко едно отношение", убедена е Виолета.

Как да запазим цъфналите рози красиви по-дълго време и то подредени в луксозна кутия? Отговорът на този въпрос идва от мястото на съвременния ултралукс – ОАЕ, където флористични експерти налагат нов метод за запазване дълголетието на розата. Те са превърнали това в изкуство, което вдъхновява ландшафтният архитект Виолета Генова преди година да превърне „дълготрайните рози“ в предпочитан подарък за българските потребители.

„От класически червени рози, през снежно бели, до сини или черни – GrandRoses® създават продукти, които да излъчват класа и стил. Преди да пристигнат в България, „дълготрайните рози“ преминават през специална дехидратираща обработка, за да издържи цвета повече от няколко години, като се запазва еластичността и формата на розата. При допир, те са меки и гъвкави и не се нуждаят от вода“, ни увери л.арх. Виолета Генова.

„Компанията дава гаранция, че розите могат да се съхраняват в кутиите от 365 дни до пет години, но при правилна грижа за тях“, споделя тя и допълва, че българският потребител получава за първи път уникалното усещане да се докосне до вечно свежите рози и да изпита една неповторима емоция.

Розите GrandRoses® се поставят в дизайнерски, луксозни кутии, които напълно премахват нуждата от ваза.
Компанията създава няколко различни варианти на кутии, в които се аранжират различен по брой рози. Те са ексклузивно създадени за нуждите на марката – кръгли и квадратни, в черен и бял цвят. Техните размери са съобразени, така че розите да пасват идеално в тях и в същото време да се вписват перфектно във всяко пространство. Облицовката на кутиите, се изработва от специална, луксозна хартия, решена във вариант „мат“, която при допир създава чувство за изтънченост и същевременно придава завършеност на продукта. Всяка кутия се гравира със златен печат с логото на марката. От юни  компанията лансира и най-луксозния продукт – VelvetBox  – кръгли кутии облицовани в черно кадифе!

Първоизточникът на аранжирането на цветя в кутия е модната столица Париж, където един от най-емблематичните жестове към специална дама е поднасянето на красив букет от рози. Подреждането на цветя по този начин, напомня за френската изтънченост в модата.

Като ценители на всичко необикновено, ОАЕ не подминават този шикозен метод на аранжиране. Те го осъвременяват, придават му стил и актуалност, като запазват първоначалното сантиментално чувство от Франция.
GrandRoses®  са последователи на последните тенденции създадени от арабските емирства, където първокачественото аранжиране на дълготрайни рози (и не само) в луксозни кутии е абсолютен хит!

„За ценителите на класиката, създаваме и луксозни аранжировки с живи рози като използваме висококачествен внос от Еквадор.
Желанието ни е GrandRoses® да предложи на българските потребители един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен, декоративен артикул“, споделя л. арх. Виолета Генова.


Източник: в-к Седмичен Труд

Автор: Ана Иванова

GrandRoses® Luxury collection

  
    GrandRoses е флористическа компания, специализирана в първокачествено аранжиране на вечни рози по френски стандарт - в луксозни, дизайнерски кутии. Ние предлагаме един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен артикул.