GrandRoses за списание Story1. Разкажете ми как се "роди" страстта ви към "вечните рози"?
Страстта по-дълготрaйните рози аранжирани в луксозни кутии още преди няколко години завладя голяма част от света. Предимно модерни космополитни градове. За първи път като стилен, моден артикул ги налагат в ОАЕ, а от там в Европа, Русия и Америка.Аз попаднах на тях в Лондон, преди 4 години, на една от първите арабски компании, които стъпваха в Европа с голям успех. Тъй като продукта е силно специфичен, а ние не желаехме да побългаряваме идеята, а да я представим в автентичния й вид, ни отне известно време докато стартираме нашата компания в България. И сега сме щастливи да кажем, че освен в Дубай, Абу Даби, Лондон, Москва, Ню Йорк и Лос Анджелис, в София също има официален бранд, който предлага тези невероятни рози.

2. Как в България се възприема тази екзотична техника за съхранение на розите и какъв тип хора се интересуват от това да купят или съответно подарят толкова луксозен артикул?
Марката ни се възприема с голям успех. Ние внасяме един нов, коренно различен, автентичен подарък, с който да изразиш любовта си придружена с изискан маниер и да оставиш неповторимо впечатление. Дълготрайните рози на марката ни, грабнаха хора от всякакви възрасти, професии и пол. Клиентите ни са успешни, динамични личности с модерен мироглед и безпогрешно чувство за стил. Но най-често са такива, които обичат и ценят човека до себе си, майка си, децата си,приятеля си, роднина или колега. По един от най-романтичния и запазващ спомена начин, нашите рози често свързват хора далеч един от друг, искат прошка, изразяват благодарност или слагат началото на нова любов.

3. Как се съхраняват балсамираните рози? Как да се грижим за тях, ако имаме щастието да получим такъв шедьовър?
Най-хубавото е, че не изискват никакви грижи. Те не трябват да бъдат поливани, достатъчно е да се оставят на сухо място, далеч от слънчева светлина и прах. Това им е достатъчно, за да останат с нас през годините и да ни напомнят за прекрасния момент, в който сме ги получили.

4. На какво е символ за вас розата и какво послание носи всеки от цветовете й?
Розата винаги ще бъде най-величественото цвете, което е официалният интернационален символ на любовта. Тя не случайно е била любима на много влиятелни личности в историята на света и до днес. Теориите за значението на цветовете са много. Процеса на запазване на нашите рози, позволява да им бъде придаден почти всеки съществуващ цвят, като същевременно вида им остава напълно естествен. Нашата компания предлага цветове като синьо и черно, които са с неповторим кадифен оттенък. Синьото например носи значението „Ти си специален“, а черното символизира отмиране на всичко предишно и започване на ново начало.

5. Каква роза бихте избрали за себе си?
Бих избрала всички! Не бих могла да се лиша от нито една, тъй като те са толкова красиви. Всяка роза преминава през специална селекция, като са избирани най-добрите екземпляри, които да бъдат запазени във времето. Именно затова са толкова перфектни и неустоими.


GrandRoses® Luxury collection

  
    GrandRoses е флористическа компания, специализирана в първокачествено аранжиране на вечни рози по френски стандарт - в луксозни, дизайнерски кутии. Ние предлагаме един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен артикул.