"Вечните рози" оживяха в центъра на София

"Вечните рози" оживяха в центъра на София

Столичната улица "Съборна" оживя в нови наситени цветове, а причина за това станаха "вечните" GrandRoses, изискано аранжирани в новооткрития магазин на италианския дизайнер Роберто Ботичели. Жителите и гостите на София могат за първи път отблизо да се докоснат до магията на розите, които "живеят" повече от 356 дни в луксозни кутии, по проект на ландшафтния архитект Виолета Генова.

"Розите са специален вид, който се отглежда в една от най-екологичните ферми в Еквадор. Те са с големи цветове, а самите растения имат възможността след "балсамирането" да издържат повече от традиционната българска роза", обясни Виолета Генова и допълни, че розите пристигат специано по поръчка на "GrandRoses". Тайната на балсамирането им идва от арабските емирства, а аранжирането в кутии се заражда преди столетие във Франция от майсторите шапкари.

"Вечните рози" оживяха в центъра на София

Впечатляващи червени или екстравагантни, сини или черни рози се харесват повече на столичани? Отговорът е разнопосочен, защото сред най-желаните цветове за това лято се открояват белите, розови или комбинация от жълти рози, обяснява Виолета Генова. "За отбелязване на годишнина или в търсенето на нестандартен подарък, родните потребители все повече откриват "GrandRoses" като нещо, което впечатлява, доставя удоволствие и блясък.


Улица "Съборна" прие "GrandRoses" сред своя сегмент от висок клас марки и дизайнери, като доказателство, че българското флористично изкуство е ценено и е на световно ниво. В комбинация с предложената нова есенна колекция от мъжки и дамски обувки на Роберто Ботичели може да се докоснете до вечните рози на ул."Съборна" 7.


GrandRoses® Luxury collection

  
    GrandRoses е флористическа компания, специализирана в първокачествено аранжиране на вечни рози по френски стандарт - в луксозни, дизайнерски кутии. Ние предлагаме един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен артикул.